Kahve Falı
Kahve hayatımıza nereden girdi?
Kahve bir tesadüf üzerine Yemen’de 8. yüzyılda keşfedilmiştir. Bir çobanın otlatmaya götürdüğü uyuşuk keçileri, ağaçta bulunan kırmızı ve küçük meyveleri yedikten sonra canlanmaya başlamıştır. Çoban bunu fark ettiğinde kendi bir de denemiş ve böylece kahve ağacının rahatlatıcı ve canlandırıcı meyveleriyle tanışmış olmuş. Kahvenin çekirdeklerini fırınlanma yöntemini ilk keşfeden Yemenlilerdir. Bu 13. yy'da olmuştur. Yemen’den Mekke ve Medine’ye yayılan bu içecek İslam gezginler sayesinde 15. yy. İran, Mısır ve Türkiye yayılmak üzere bütün İslam dünyasına yayılmıştır. Kahve kelimesinin kökeni Arapçadır. Qahwah kelimesinden kökünü alan kahve kelimesinin Arapça anlamı “keyif veren içecek"tir. Kahve Falı Aslıda Nereden Geliyor?
Kahve falının kökeni, söylentiye göre yine Saray'a dayanır. İlk olarak haremlerde başlayan kahve falı kültürü, cariyelerin rahatça dedikodu yapabilmesi için ortaya çıkar. Cariyeler sarayda dile getirmediklerini kahve fincanını çevirdiklerinde birbirlerine rahat rahat anlatır. Daha sonradan yavaş yavaş bu konuşmalar kahve falına dönüşür.
Kahve Falı Nasıl Bakılır?
Kahve falı nasıl bakılır? Çok eski zamanlardan gelen ve günümüzde hala popülerliğini korumaya devam eden bir kültürdür. Keyifli sohbetlere eşlik eden Türk kahvesinin sonunda fincanın kapatılmasıyla fala bakılır. Ardından tekrar açılan fincanın içerisinde telvelerin oluşturduğu şekiller pek çok şeyin habercisidir.
8. yüzyılda Yemen’de keşfedilen kahve, zamanla her topluma yayılmıştır. Üstelik zamanla toplumların favori içeceği haline gelmiştir. Anadolu topraklarına ise Osmanlı döneminde gelmiş ve hızlı bir şekilde tüm topluma yayılmıştır. Osmanlı’ya ilk geldiği dönemlerde saray kadınları tarafından keyifle tüketilmiştir. Sohbetlerine eşlik etmiştir. Daha sonra ise kahve bitince telveleri yorumlanmaya başlamıştır. O dönemlerde ortaya çıkan kahve falı kültürü günümüze kadar ulaşmayı ve daha çok yayılmayı başarmıştır.
Kahve falı, kişilerin geçmiş ve gelecek hakkında olan tüm sorularını yanıtlayacaktır. Telvelerde çıkan şekillerden ve harflerde birçok anlam çıkarılır ve bunlar yorumlanır. Ancak yorumlamalar uzman bir falcı tarafında yapılmalıdır. Sembollerin anlamları iyi bilinmeli ve en uygun cevaplar verilmelidir. Herhangi biri tarafından bakılan kahve falı pek doğru sonuçlar doğurmayacaktır. Kahve falı baktır mak için gerçek bir falcı seçilmesi önemli bir detaydır. Sadece bu şekilde net cevaplar elde edilebilir. Bunun yanında kahve falı bak ımı hem online hem de yüzyüze gerçekleşmektedir. Gerçek falcı tarafından bakılan online kahve falı, yüzyüze fal gibi net cevaplar vermektedir.